2014. február 27., csütörtök

BUSÓ-VÉR

Bánhatja, aki ez év február huszonötödikéjének estéjén röviddel fél 7 után Budapesten nem a Pipa utca 4. felé vette az irányt. Ugyanis a Medence Szalonban épp ekkor nyílt meg a mohácsi származású Tatai Tibi, grafikusművész kiállítása, ahol egy kulturális, történelmi, gasztronómiai utazásnak lehettünk részesei. A teret padlótól a mennyezetig Tibi különleges grafikái borították, melyeken főként a busójárás motívumai, hangulata, a mohácsi vész történései, a tambura zene elevenednek meg. A látvány mellett a mohácsi ízekről sem feledkeztek meg, a Planina Borház képviseletében Horváth Zoltán tartott borkóstolót, az alkoholmentes kínálatról pedig az EndRemek Manufaktúra - Sztellik Endre kézműves szörpjei (az ibolyaszörp mennyei!) gondoskodtak. Természetesen mindegyik termékdizájn mögött Tatai Tibi keze munkája leledzik.
Személy szerint nagyon szeretem Tibi munkáit, tetszik ahogy megőrzi a népi alapmotívumokat, mégis új köntösben tárja elénk, teljesen egyedi módon ábrázol. A grafikái dinamikusak, élettel teliek, mosolygósak, mosolyrafakasztóak, színesek, tüzesek, véresek :)

Íme egy kis képes beszámoló emlékül, illetve kedvcsinálónak. Akik pedig élőben is meg szeretnék csodálni Tibi műveit, március 21-ig a BUSÓ-VÉR kiállítás keretében a Medence Szalonban megtehetik, vagy jöjjenek el a Busójárásra e hét végén (március 1-2.) és találkozzanak Mohácson személyesen az alkotóval ;)
 Planina Borház Honlap, Facebook


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése